27 mars

Hej bloggen! har nästan inte uppdaterat på en vecka:O dumma mig!
Har inte gjort så mycket. Varit hos farmor och farfar... och varit förkyld. Har inte haft internet på 2 dagar.:O eller TV för den delen! så jag har missat mitt favorit program. tila tequlia( stavas?) som går på vardagar klockan 22:00-23:00 jätte bra! dock gammla avsnitt..

Nu ska jag snart äta thaifoood och till snacks blir det MER festis + godis. Undra vart vanessa är? :(<3:´( Miss my bitchiiBabe<3 xD hahahaha

sisters
sara-mejer-a


söndag den 21 mars

hello, det är den 21 mars och jag fyller år om prick 2 månader:D har ingen aning om vad jag önskar mig, får komma på det snart och lägga ut i bloggen. Fyller ju 15 år :D
idag ahr jag sovit  hos vanessa och jag gick och la mig och kollade på nyheterna och sommnade halv 2. sen startar kvinnan vanessa musik klockan 2 så jag vaknar och får lite dampp men annars så är allt lungt=)
Var med Lovisa en sväng i går med. Tycker att helgen går så himmla snabbt. Drygt=(.
Jag & Vanessa ska åka till bullen. när vet jag inte. skulle åka först 12. sen 1 och sen 2. men nu venne jag. Vill rida anorlunda med;) typ göra nått nytt med bullen. har nån nått förslag?


sara-mejer-a

Häääärligt med helg!

Det är härligt med helg, men problemet är att jag inte kan njuta eller vad fan man säger av den. för jag tänker bara: FAN nu har det gått 4 timmar sen jag slutade skolan. och vad har jag gjort efter att jag har kommit hem. svar: ingenting! jo jag har städat men det räknas inte. Nu får jag inte slösa bort någe mera tid. Elevensval idag Sög!-.-'  Har färgat håret till ******** med:)                  resultat kommer senare:)



Taylor Lautner, Nikki Reed, Kristen Stewart

sara-mejer-a

Torsdag den 18/3

Tycker att den hära veckan har gott fett segt. Ännu är det bara torsdag. har haft en dryg vecka. Slutar halv 4 nästan varenda dag och lektionerna är jätte tråkiga. Skulle bara vilja åka bort från allting.

Men idag är det Bullen. Nu har han blivit riden i paddocken typ 2-3 dagar på rad?? så jag kan inte rida dit. Funderar på att klättra någonstans. Får se, brukar alltid ändra mig när jag kommer ditxD

Nu måste jag dra till äckelskolan, ringer PAMPAMPAM PAAAAAAA Vanessa också :D

se yo later alligator!

ska  färga håret i kväll med. BLONT ELLER  BRUNT?


tona håret

Jag funderar på att tona håret brunt. OM man inte blir nöjd kan man ha mössa och sen så går färgen ur på ca  10- tvättar. Så jag skiter i om jag inte får. Jag tänkr göra det ändå. Ska upp på varris med Elin i morgon och kolla på hårfärger. Hon ska också färga sitt hår till brunt.

sara-mejer-a

Keep on fighting




crap

Vaknade halv 8 idag:O?!?! ingen aning varför, Jag sommnade om igen och vanknade varenda timme kvar tills klockan 10 då jag slog på tv:n och kollade på ett nytt avsnitt av magi på wawerly place. Kom också på att det är skola i morgon-.- jag och suck-.. klassen ska till drömverkstaden och göra något skit. Har ingen lu.st Men om tre veckor är det påsklov! det ser jag framemot. Kommer nog att överleva ändå. Vintervädret gör en deprimerad!..
Ska strax ringa till vanessa. Ringer nog kvart i 12 utefall hon sover, Men bara för det så har hon säkert varit vaken sen klockan 9 eller nått:Ö brukar va så.cp:Ö
Laddat batterierna till kameran:D




sara-mejer-a



Eclipse trailer + kamera om imorgon

Ska ladda upp Eclipse trailern här på bloggen;) är sjuk sugen på att se filmen;)
Sen har jag letat laddningsbara batterier som jag ska sätta in i kameran i morgon och knäppa kort + filma när vi rider på Bullen=)


"kompis kväll"

Jag, Pippi och Lina ska ha filmkväll xD Fåglarna ska få äppelchips och vatten, själv ska man käka popcorn och dricka coca cola. Det ska vara riktigt cola:) Sitter just nu och kollar på hannah montana.
var hos bullen idag. Lovisa följde med. Bullen var stressad när jag skulle rykta han och red mot ljusne hållet skritta lite trava lite och en liten galopp blev det upp för backen, När vi var på väg hem så var det någon som var ute och jagade?? så två skott sköts och bullen vart skit rädd. så i stallet bajsa han på gången och ville inte äta upp sin havre. Men när han kom ut till jojjo så blev han lugn igen. tur det<3

JUSTE den nya Eclipse trailerna har kommit ut:) Sök på eclipse trailer på youtube om n ivill se den =) Ska kolla på lite mr bean nu..
/Sara

Michael<33



/Sara

Hemma

Varit hos ROP med vanessa, Vi red på edsbyns ridkosla och fick ha samma hästar i år igen. Roxana och mini<3 Var jätte trevligt vi gjorde även en snögubbe=) haha. Har laddat upp bilderna på bdb @trolltrassel. Men lägger även upp en här på bloggen för jag är så snäll<3.
Nu strax eller när mamma kommer hem ska jag till Bullen, Vanessa följer nog med.

/sara

Kasst med uppdatering

Jag vet jag vet.. Men jag Pallar inte xD Var i kilafors idag och red Lady<3 Vanessa red belton<3 och petra foxtrot<3 Håller mig till foxen jag. Inge fel på Lady men hon var så jävla stark i munnen. när vi skulel trava så slet hon tyglarna ur mina händer och typ drog ner huvudet och galoppera förbi petra och sen mot belton. jag skrek åt vanessa att stanna men hon fick inte heller stop. tillslut så sparka belton bakut för jag och lady kom för nära och jag höll på att flyga av men klarade mig, hon galopperade en gång till men jag fick stop på henne då. Tor mig det var typ omöjligt att få stopp på henne. aldrig ridit en sådan häst som var sådära stark i munnen.
Var hos bullen i torsdags och red mot ljusne och övade på markarbete, Galopp från skritt osv. gick jätte bra förutom att han ville vända hem några antal gånger i skritten. men jag spinnade runt han så då gick det bra.
Tur att han inte vill vända hem när man travar eller galopperar för då kan man ju flyga åt helvete, haha.

I morrn blir det bullen med vanessa och sen på måndag/tisdag ska vi till Kilafors igen och rida:D<3
Var på tranan med, men det var inte så kul :P fanns typ 100000 fjortisar:Ö fy fan hahahaha!!


sara-mejer-a

ignorerar

 

Populärmusikens historia

 50-tal

Det började i USA på 1950-talet. Då upptäcktes rocken. Då upptäckte man att vita tonåringar drogs till svart musikkultur. Chuck Berry och Little Richard var rockens första stora artister. Båda två var svarta, så sen när Elvis (som var vit) kom med texter riktade till ungdomar så blev ”Rock ’n’ roll” väldigt populärt. Intresset sjönk senare mot slutet av 50-talet.

 60-tal

På 60-talet kom TV:n och USA satsade på unga personer som såg bra ut i TV. T.ex. Paul Anka.

Den ”Brittiska rocken”, alltså The Beatles, Rolling Stones och The Who står för populärmusikens utveckling på 60-talet. Även på 1960 talet blev det popgruppernas stora tid. De mest berömda grupperna kom från England, Mycket tack var det den viktigaste gruppen av de alla. Nämligen Beatles.

70-tal

På 70-talet så kom det en hel del olika stilar, man kan säga att stilarna även blev mer särskilda än de hade varit tidigare.  Det fanns tydlig uppdelning mellan den mer mogna och konstnärliga stilen och en mer naiv lättillgänglig musik som var främst riktad till yngre tonåringar och i vissa fall barn.

Det dök även upp två helt nya musikstilar nämligen reagge och punk. Hårdrocken var en av de viktigaste musikstilar på 70-talet. Den kändaste som man mest tänker på som spelade reagge var Bob Marley. Punken fick också ett genombrott 1977 med band som Sex Pistols, The Ramones och The Clash.  Det blev även mera ”tillåtet” att använda sig av olika musikstilar. Bl.a David Bowie är ett bra exempel. Han gjorde mycket mer en musik. Han var sig själv och gjorde ett image och skapade en föreställning om sig själv och kunde därmed byta stil och låna från de redan retablerade musikgenrer.

 

80-tal

80-talets musik kan man säga var rena motsatsen gemfört med 70-talets. För 70-talets rock slet åt alla håll medan 80-talets var med slätstruken och mer enhetlig. Harmonik och melodier blev mindre viktiga.  Eftersom melodin inte var det viktigaste i låten så kom artisterna på ett nytt bekvämt sätt att skapa musik. man började med att skapa ett fräckt sound eller kompmatta, skrev sedan texten för att komma på melodin allra sist.

 De mest berömda artisterna på 80-talet var Michael Jackson som gjorde ” sin egen image” han kallades ” The king of pop” Michael började spela med sina bröder och de bildade gruppen ”Jackson five” men sen så stod han mer på scenen själv.  1982 släppte Michael Jackson "Thriller" som än idag är en av världens mest sålda album. Madonna var också än av artisterna från 80-talet.

 

 

 

90 talet

 

1990-talet har varit den moderna dansmusikens stora tid. Men de dansanta tonerna började redan erövra världen på 70-talet med Discon. Village People och Donna Summer var några av dem populäraste. Men det var först 1992 som det började bli ett riktigt  mainstream, 2 Unlimited slår igenom stort liksom Rozalla, The Shamen och The Prodigy. Eurodance musiken tog över listorna 1993 med nams som Capella, Dj bobo m.m, Äret efter blev det allt viktigare med att klubbarna spelade jungle och break beat. Samma år blev det även populärt att blanda techno med country.  Svenska Rednex och engelska The Grid var det mest framgångsrika. 1995 fortsatte dansmusiken att ligga på topp på listorna. Men i slutet av pret så började det gå utför. Rock och andra musik stilar tog över. Hip hop musiken slog igenom stort tack var det Coolio´s hit "Gangsta´s Paradise" som låg etta på danslistorna över hela världen. Några musik grupper från 90-talet är Spice girls, Aqua och Backstreet boys  m.m.

På 90-talet blev det mer hårdrock, punk, heavy metal,reagge och grunde som började mera ”lättsmält” musik. Britney Spears och Christina Aguilera blev också populära. Kvinnliga artister skördade stora framgångar, och allt fler länder nådde framgångar.

 

2000-talet

Populära artister under 2000-talet har bland andra varit Britney Spears, Kelly Clarksson Helena paparizou och Madonna. Genom TV-programmet American idol som USA hade premiär den 11 Juni 2002 har framgångsrika popstjärnor producerats, och liknade program har startats i många andra länder.I Sverige vann Malena Ernman melodifestivalen 2009 med låten La Voix och blev den första operasångare som har vunnit Melodifestivalen i Sverige.


nytt inlägg 1 mars

Tjo! på begäran så ska jag blogga om gårdagens ritur.

Jag och Vanessa åkte till stallet och vi kom dit klockan 1. Vi såg emma som stod och knäppte kort på Bullen och hans gäng som består av JojjoxD

Vanessa tog in bullen och alla vi tre hade " stallmöte " och det är typiskt att man inte har något riktigt bra att fråga om när Emma äntligen är där man kommer alltid på det senare :Ö haha vad CP. Men jag fick veta det jag behövde veta och så tränade vi på att sadla. För bullen har en speciel rygg. Sen visade emma oss beten och sa vad dom hette. För både jag och vanessa blandar i hop fullcheek(?) och pelham. Sen så bar vi oss iväg till ljusne hållet. Vanessa fick börja rida och jag gick brevid i typ en haltimme. Sen var det min tur att rida hem för vanessa sa att hon skulle rida dit och jag rida hem för det är inte bra att byta för många gånger. Sen så när vi skulle byta av så skulle vanessa rida ner för en backe till på väg hemmåt och jag hade precis gått upp för den, så jag orkar INTE gå ner igen.. Och då säger jag att hon ska stanna så jag får rida hemmåt men hon säger att hon bara ska rida ner dit och vägrar lyssna så jag går därifrån mot ljusne.

Sen så sätter jag mig i snöhögen och spelar lite på mobilen och väntar på att hon ska komma för jag orkade inte gå tillbaka ännu mer och hon hade jubullen men hon kom aldrig. Sen går jag lite mot henne och ser henne. Hon säger att jag ska komma. Men jag säger att hon själv kan komma så då säger hon att hon drar hem. Jäte schyst tänker jag . Så ser jag henne trava i väg. Då kommer en bil och jag får skjuss hem till therse. Sen så när vanessa kommer tillbaka så säger hon att hon har letat efter mig och sånt fast jag såg att hon kollade på mig genom bilrutan:Ö :S cp. Men jag får hoppa upp på bullen och så rider jag iväg. Han var lite konstig och så. Men travade och skulle trava upp för den dära långa backen med honom men han galopperade själmant så jag lät han galoppera. saktade av och skrittade ner för backen och travade lite. Men han var konstig så jag hoppade av men det var inget fel på han så jag hoppade på igen. Han var så HELA ridturen sen jag satt upp från tres gård och så. Konstigt. Han ville väl bara till stallet. Men sen så pratade jag och vanessa. Och hon sa att hon inte hade sätt mig i bilrutan och att hon inte skulel sticka ivgä utan abra att jag skulle tro det. Men då lyckades hon lura mig och det var inte schyst tyckte jag. Men skitsamma. Petra sms:ade och vi åkte till henne och fick rida med henne och MIllan. Jag hade Foxtrot Millan hade Lady Vanessa hade ******? och petra hade belton. Det var kul. nu ska jag städa. bye

/sara


RSS 2.0