nu vill jag se Eclipse

OMG! jag vill verkligen se Eclipse och kan inte hålla mig!! gaah! bloggar som jag har läst skriver att taylor är skit snygg i filmen ;) men han är ALLTID snygg men det skadar ändå inte att kolla på Eclipse. MEN jag kollar inte på eclipse endast för att taylor är med utan för att själva storyn är så fantastiskt bra.
I morgon ska vi som är i stugan åka till hudiksvall och hälsa på brorsan Mikael som fyller 23? :P
Grattis Mikael!

/sara

29 juni 2010

I morgon är det premiär för the twilight saga Eclipse och jag kan inte gå på den för jag är i stugan. I dag har jag badat två gånger (Y) själv en gång och en gång med morfar,småbarna och Richard.
Vi försökte att dyka efter en cementklump som satt fast i äckelbotten xD

Jag saknar hästarna:D;DD:D<333<3<3<3 och vanessa då!:D:D:D<3<3<3<33 och lovisa:D:D;D;D;d<3<3 och alla andra som Vendela, Mathilda Elin och Patricia:D:D<33<3

Söta bluuke:D<3

amen tjena..

Är hos rop och fritzl är inte här så jag har ingen att bada med=( alla andra är badkrukor xD
ska äta tacos nu. Men har mest solat, läst och umågots med linda den tiden jag har varit här. läste en cp bok som jag blev deprimerad av. den heter 14 år till salu. SÅ LÄS DEN INTE!!!!!!


tjenamors!
/Söreeen

hallådär kött och blåbär!

Har packat klart och nu är pippirna och stökar i rummet :D Här är en cool bild på Loke:D


/sara


Dagen innan midsommar.

På midsommar så ska jag Mamma, Pappa och Daniel åka upp till Mormor och Morfar i stugan. Där hos morfars bror Danne kommer det att hållas grillfest och midsommar firande. Det är tredje året jag kommer att vara där. Mycket trevligt! sen så stannar jag kvar i stugan med Linda i en vecka typ;) DÅ SKA JAG SOLA!:D

I går? tror jag det var. Red jag hos Ulla med Vanessa. Så jävla kung asså! hästarna var jätte söta och duktiga och vi red runt i Dåbo och jag och Vanessa visade Ulla olika ridvägar. (Ulla är 69 år och förjäkla cool) hennes systerdotter skulle komma och stanna hos henne i en och en halv vecka så då kunde inte vi komma dit=( men jag är ju ändå i stugan då. Sen så ska vi få rida en dag i veckan var och sen varenda söndag ska alla tre rida ut. För Myssla orkar inte så mycket. Hon är ju 35 år gammal islandshäst! O.o
Men jag red iallfall Bluuk, hon är 29 år<3
men här kommer en bild på Ulla och Vanessa när dom ligger och steker i solen!:D


Ullas hund, Avril:D

Mörk, dålig bild på stallet:) men mysigt är det!

Bluuk<3 inte så bra bild.. =/



Jag och pippin^^

Ha en bra kväll!=)^^

Test

1) Har du trillat hemma? (x)
2) Har du trillat bland folk? (x)
3) Har du vält ner varor i någon affär? (x)
4) Har du gått in i en lyktstolpe? (x)
5) Har du trillat och slått dig när du har gått balansgång? ( )
6) Har du gått in i en glasdörr i tron att de va luft? (x)
7) Har du trillat med cykel? (x)
8) Har du trillat med moped? ( )
9) Har du snubblat och trillat över en sladd? (x)
10) Har du tagit två olika skor på dig? ( )
11) Har du halkat på is? (x)
12) Har du sprungit in i ett staket? (x)
13) Har du trillat i en vattenpöl? ( )
14) Har du svimmat när du har trillat? ( )
15) Har du råkat hälla ut läsk över bordet? (x)
16) Har du gått in i en dörr? (x)
17) Har du trillat så att någon annan har trillat? (x)
18) Har du trillat i en trappa? (x)
19) Har du tappat mat på någon annan? ( )
20) Har du råkat sätta på dig olika strumpor? (x)
21) Har det sprutat läsk ur din mun för att du har skrattat? (x)
22) Har du tagit fel på vilken dag det är? (x)
23) Har du gjort så att maten blir förstörd? (x)
24) Har du råkat förstöra något som inte är ditt? (x)
25) Har du tappat något i skolan så att det gick sönder? ( )
26) Har du gått in i fel klassrum ()
27) Har du trillat av en stol? (x)
28) Har du tappat tuggummi ur din mun när du har pratat? (x)
29) Har du tappat tuggummi ur din mun nr du inte har pratat? (x)
30) Har du gjort bort dig inför människor många gånger? (x)
Har du sprungit in i ett klassrum och skrikit Hruska( )


Har du mindre än 10 så är du inte klantig
Har du mellan 10-20 så händer det att du är klantig
Har du mellan 20-25 så är du klantig ofta.
Har du mellan 25-30 så är du en vandrande olycka

rymmande hästar,

I går var jag och Vanessa i Segersta och red. Vanessa red Belton och Assar och jag red Foxtrot som var helt omöjlig att sadla/tränsa och komma  upp på men ÄNTLIGEN så lyckades jag komma upp på honom. Sen så hade vi byggt en ny hage. Det var jag, Vanessa, Petra, Millan, millans man och millans pappa. Millans man och pappa fixade med stolparna och jag och vanessa drog tråden. Men hästarna var alldeles galna när dom sprang i den nya hagen. Så när jag och Petra stod och snackade så skrek Vanessa
-HÄSTARNA HAR RYMT! och jag skrek åt Petra HÄSTARNA HA RYMT. Sen så sprang jag över fotbollsplanen och mötte skenande hästar på vägarna och skit. Sen så höll jag på att springa på ett råddjurskid som låg i ett högt gräs och såg rädd  ut. Jag han precis vejja åt sidan och fortsatte sedan att springa vidare. Tillslut såg fick jag tag på Assar och Lady,  Petra fick tag på Belton och Vanessa fick tag i Foxtrot. Sen ledde vi tillbaka dom till hagen.

Nu är jag blå om min vänstra fot för jag klev på något i skogen när jag sprang..


/Sara

Fortfarande arg..

Är fortfarande arg för att jag inte fick åka till Stockholm.. =(
MEN jag kommer ändå få se Taylor om se så där. 3 år!:(  =)...
Hoppas att ni som var där tyckte att det var kul!:)

Håller på att fixa om bloggen!

Hejsan! sitter just nu och håller på att fixa om bloggen. Lärt mig att man kan ha nya textstilar och nya färger så har suttit och mixtrat med det nu;)


TJO ALLA!

Skulle vilja ha vart i stockholm idag PGA Taylor Lautner och Kristen Stewart var där. Men jag fick inte åka till stockholm för jag var för liten. sonova bitch eller hur tusan man stavar det.. Men var med Thuringarna och Vanessa och vi gjorde en cp film Roga jag och Vanessa sen körde jag, Vanessa och Thuringarna burken ;) haha, fick typ 20 Nya myggbett..

Min blogg är cp. Den visar bara vitt!?! WTF!?!?! så nu ska jag fixa den och se om det funkar!!!!!!.

Bye byee! " anna ankas röst" xD


HOTT!<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Den 20 juni 2010

Nu har Tobbe och Patrik åkt hem:( inte kul. Saknar dom redan:( men men. Vanessa och jag ska åka till Petra idag och rida för hon har fått hem hästarna nu till Segersta. Jag ska bestämma när vi ska åka dit. Men vanessa sover och hon blir arg om man väcker henne. Men klockan är 11 så jag ringer typ 12 eller nått så kan vi vara innan och typ åka 1 halv 2 eller nått;)
I går skjutsade Patrik mej Daniel och tobbe till tåget. Men det var Daniel som skulle till Uppsala. Vi åkte hem till farmor och farfar och fikade. Sen så skulle vi besöka en gammla bunker. Vi tog Patriks bil och Tobbe fick köra. Men vi hittade inte den, tillslut, tror jag, vi hittade den, Men den var igenbommad med massa grenar, sten och skit. Så jag började gräva men utan resultat. Så vi blev grymt besvikna men hoppade tillbaka in i bilen igen och åkte till farmor och farfar igen. Patrik och jag åkte sedan hem. På vägen hem så ville patrik kolla på "korset" ett gammalt hus som farmor ägde förut. Så då åkte vi runt i moheds skogar och kollde. Lite. Sen åkte vi hem..

/Sara

Min novell som jag skrev för 1 år sedan..

Min älskade sköthäst Honey skulle tillbaka till sin riktiga ägare efter att han varit hos Mia i 4 år. Jag blev förtvivlad när jag pratade med Mia i telefonen i morse. Hon sa att hans ägare krävde tillbaka honom och att hon inte kunde göra något åt det. Visserligen var Honey bara en busig och tjock liten shetlandsponny. Men han var ändå min bästa vän. Jag älskade att bara stå och borsta honom och att bara vara i hans närhet. Tara och Honey visst passar det bra ihop? Jag hade Sms:at Mia samma dag och frågat vad som skulle hända med Honeys bästa kompis Dennis. Skulle han också tillbaka till SIN ägare? Men då hade Mia svarat att du Tara kanske skulle vilja ha honom på foder? Jag skrev och frågade vad det skulle kosta och om inte hon skulle skaffa sig en annan häst? Mia sa att hon letade efter en ny och sa att vi fick prata mera om det här i morgon.

Jag kommer aldrig få en egen häst. Men en foderhäst. En sådan har ju redan mina föräldrar lovat mig fast i ett annat stall. De har lovat att betala högst 800 kronor i månaden och Dennis kände jag ju redan och stallet där Dennis och Honey stod var bara några Km meter från mitt hus. Så det skulle passa väldigt bra. Problemet var ju att jag inte kunde åka till Dennis varenda dag i veckan. Jag har ju andra djur och skolan som jag tyvärr måste sköta. Dennis ägare Jonna kanske tyckte att jag var för dålig för att ta hand om honom. Jag kanske häller inte fick ha honom för mamma och pappa. Men vad skulle Vendela säga? Min bästa kompis som också var skötare på Honey & Dennis. Hon var ju såklart ledsen att Honey skulle iväg. Men hon skulle säkert också vilja ha Dennis på foder. Hon skulle hata mig om jag skulle ha honom för mig själv. Så jag funderade på om båda kunde ha honom på foder. Men hon skulle säkert tröttna efter ett tag eller inte få för sina föräldrar. Hur mycket jag en funderade fick jag inte ihop det. Tänk om det är möjligt att JAG fick ha Dennis på foder! Bara gå in och sadla honom och rida iväg utan att fråga om lov först. Men Mia då? visst skulle hon få rida Dennis hur mycket hon ville som tack för att jag får ha kvar honom där. Men tänk om hon inte hittade en annan häst. Då skulle ju Dennis få åka tillbaka till sin ägare Jonna. Den tanken stod jag inte ut med. Jag måste ta en ordentlig funderare över det här problemet.

Jag funderade länge och kom på att när jag kom hem från farmor och farfar skulle jag prata med mamma och förklara hur ledsen jag var och säga att det här var en perfekt lösning på att skaffa foderhäst. För jag kände redan Dennis och jag älskade honom lika mycket som jag älskade Honey. Det skulle inte vara lätt att förklara men det var värt ett försök. Just nu känner jag mig väldigt stressad, orolig, otålig och ledsen, blandande känslor. Jag vill hem nu och kolla på annonser på blocket till en häst till Mia och en kompis till stackars Dennis som förlorar sin bästis Honey.

På kvällen när jag kom hem från farmor och farfar fick jag rida Dennis. Det gick super bra! och Mia hade ridlektion för mig. Jag fick trava över bommar och hoppa medans jag galopperade. Mia tjata hela tiden att jag skulle försöka sitta ner i galoppen. Jag försökte göra mitt bästa trots att både jag och Dennis var genomblöta av svett.

När jag hade åkt hem så kom jag på att jag hade glömt om att fråga om jag kunde bli fodervärd på Dennis. Så redan nästa dag när jag kom för att köra så kom Mia in till stallet precis när jag höll på att mocka Dennis box.
- Jag har kollat runt lite på hästannonser, Sa hon
och jag har hittat en maxad C ponny som är läromästare.
- Vad händer med Dennis då? frågade jag
- Han ska troligvisst tillbaka till Jonna och pensioneras, svarade Mia
Men angående den där hästen. Det är trevliga människor som äger den och jag hade tänkt mig och vi kunde dela på den?

Jag tänkte snabbt. Den hästen värkar ju bra. Jag kommer förlora både Dennis & Honey men jag måste ändå fortsätta med ridningen och det här verkade ju vara ett bra erbjudande som jag bara måste tacka ja till.

- Det värkar super Mia! men precis som du sa så vill jag bli halvfodervärd. Men vad kostar det? frågade jag.

- Vad bra att du tycker det. Det kommer ingå spån, mat och hö och priset blir Ca 500 kr i månaden plus skor var åttonde vecka ungefär, Sa Mia

- Okej det blir bra det, Sa jag
Men du får prata med mina föräldrar om det.

Efter en stund satt jag i vagnen och styrde ut Honey från gården. Solen lyste så jag tog av mig koftan .Jag smackade igång Honey så att han började trava. Efter en stund fick han galoppera och sträcka ut sig ordentligt. När vi kom fram till stallet en timme senare så var båda genomvåta och jag tog av Honey vagnen och ledde in honom i stallet. Vi välkomnades av Dennis som gnäggade högt. Jag tog av selen och började svampa av Honom. Sen släppte jag ut Dennis och Honey i hagen och såklart rullade sig Honey på den lerigaste platsen i hagen. Jag suckade och himlade med ögonen. Alltid skulle han göra sådär när han var nybadad. Jag kan lika gärna sluta bada honom. När jag kom hem duschade jag och satte mig framför datorn. Just då pep det till i mobilen. Jag tog hastigt upp den ur fickan och började läsa Sms:et

Hej Tara!

Jag ringde och frågade om den där hästen Sonya.

Men hon var tyvärr redan upptagen så nu letar jag efter en ny ponny för fullt.

Sms:et var från Mia. En stund kände jag en våg av besvikelse rinna över mig men den var snabbt över. För sjutton! det fanns ju massor av hästar att ha på foder. Jag repade mig snabbt och svarade.

Hej! Okej det var ju synd för det skulle ha varit inressant att ha Sonya.

Men nu är det som det är och ingen kan göra något åt det. Men jag ska hjälpa till

och leta en häst. Jag börjar redan leta nu.

Jag skickade snabbt i väg sms:et och åter gick till datorn. Det Fanns några annonser att välja på. Jag kollade in en som det stod.

Vackert C-ponny sto utlånas!

Jag har bestämt mig för att låna ut min C ponny på långtidsfoder och du ska vara över 18 år. Jag kräver att min häst får

·        Daglig tillsyn och mycket uppmärksamhet

·        Bra mat

·         Bra box och stora fina hagar

Hör av dig på min mejl för mera info.

Endast seriösa svar!

Hm. Det där verkade ju vara en bra annons.  Jag tryckte på knappen ”tipsa en vän” och skickade över annonsen till Mia. Hon svarade snabbt på min mail

Har redan hittat en shettis-blandning det blir troligtvist en B ponny. Jag ska gå och titta på den i Helgen. Den är 1 år nu men den ska ridas och köras in.

Det verkade ju vara en ganska bra annons. Synd bara att det var en B-ponny för jag är ju ganska lång. Men om Mia har bestämt något så blir det väl så.

Jag gick och lade mig tidigt den kvällen. Besviken men ändå förhoppningsfull. Det är i alla fall inte en A ponny hon ska kolla på.

På morgonen var jag och Vendela i stallet. Vi mockade Dennis och Honeys box sen så bytte jag vatten i deras hinkar. Mia hjälpte oss att sätta på selen sen så åkte vi vagnen. Mias dotter Tyra fick följa med oss men efter en stund så släppte vi tillbaka henne i huset så åkte vi lite till. Honey galopperade väldigt fort jag älskade hans galopp trots att han var så liten så var han väldigt snabb. Efter vår ridtur så borsta vi av Honey och släppte ut han i den nya hagen som Mia hade byggt på förmiddagen. Både Dennis och Honey galopperade bort och stannade längst bort i hagen och började beta. Jag ringde till pappa och så fick han hämta oss. Hemma Duschade jag och gick ut med kaninerna i kopplen. Jag satte mig framför datorn och började kolla igenom min E-post. Om en vecka var det sommarlov. Kunde det bli bättre? Mia hade hittat en ny ponny. Jag kollade på hennes sida och såg att ponnyn hette Sandy och var väldigt liten. Men hon var större än Honey och han var 13 år! Och Sandy var bara 1 år.

Jag vaknade tidigt av att väckarklockan ringde. Jag stängde av den och sov i 40 minuter till. Det kändes som jag hade sovit i 1 minut när mamma ruskade på mig.

-      Vakna Tara du ska till skolan! Sa hon

-      Oj, jag är på väg, Sa jag

Jag reste mig ur sängen och mamma försvann ut i köket och dukade fram frukost. Först gick jag in på toan och klädde på mig sen gick jag ut till köket.

-      Du ser trött ut, Har du varit uppe sent? Frågade mamma

Jag stirrade trött på henne och sa att jag inte orkade prata och tryckte i mig en macka och gick där ifrån.

-      Jag åker nu! Sa mamma

Men du kan ju ha med dig mobilen utifall jag vill få tag i dig.

-      Okej! Vi syns väll senare, Svarade jag

Dörren smälldes igen och jag var ensam en stund.  Jag gick och tog på mig jackan och låste dörren. Där fräste mamma iväg i sin gula bil. Typiskt att jag inte han åka med henne till skolan tänkte jag surt för mig själv.

När jag var framme hos Regina gjorde vi sällskap till skolan. Det var alltid lite svårt att prata med Regina. Hon gillade bara massa saker som jag inte gillade. Jag älskade hästar och hon hatade hästar så ingen visst liksom vad man skulle säga så vi brukade jämt prata om att åka och campa till sommaren.

-      Tara! Vakna, Sa Regina

Jag stirrade förvånade på henne och märkte att det var tyst i klassen. Jag hade sovit på Matte lektionen!

-      Du kan i alla fall försöka vara intresserad, Sa Lasse irriterat.

-      Ursäkta, mumlade jag

Lasse sa nått om ungar nu för tiden och fortsatte redovisa sitt tråkiga tal på tavlan.

Jag stirrade ut i fönstret. Det hade börjat regna och små droppar kanade ner från fönsterrutan. Det såg ut som små diamanter och jag hade en stor lust att gå ut från klassrummet.

På kvällen hade jag mina fåglar i rummet och dom satt uppe i gardinen medans jag läste den nya hästtidningen som jag fått samma dag.

Plötsligt ringde telefonen.

-      Hej det är Tara, Sa jag

-      Hej! Det är Vendela, Svarade Vendela tillbaka.

Jag undrar om du vill gå på promenad med mig och Jocke.

-      Ja okej, svarade jag tillbaka

 

Jag och Vendela pratade om Honey och Dennis. Om det nya fölet Sandy om hur det skulle bli.

-      Jag kan fråga Mia i morgon om båda kan få rida Dennis, Erbjöd jag mig.

-      Ja! Det skulle vara jätte snällt, Sa Vendela glatt.

Vi gick förbi en hästhage och där betade två fina hästar.

Vendela gick fram och sträckte fram ett äpple till den mörkbruna hästen som stod närmast.

-      Försiktigt, det står någon där, sa jag tveksamt

Då började Vendela ropa till hon som stod där och rensade rabatten

-      Får vi klappa hästarna?! Skrek Vendela

-      Ja då, Sa kvinnan

-      Där ser du, Sa Vendela

Det är inte alls farligt att klappa dom. Bind fast Jocke vi den där lyckstolpen.

Jag sträckte fram ett äpple och gav till den mörkbruna hästen.

-      Ursäkta men vad heter hästarna?! Skrek Vendela till den där kvinnan

-      Brandur och Sijok, Svarade hon tillbaka

Vänta jag kommer så slipper vi skrika.

Jag och Vendela tittade på varandra. Vad skulle vi säga till henne?

-      Hej, sa hon.

Jag heter Anita.

Jag och Vendela sa att vi var Vendela och Tara.

-      Känner du någon som behöver en skötare eller två till sina hästar? Frågade Vendela   

-      Ja ni kan ju sköta islänningen Sijok. Men det är min syrras så jag kan ju höra av mig om en vecka när jag har pratat med henne, Sa Anita

Vi tackade och gick lyckliga därifrån. Tänk om vi skulle få sköta om Sijok. Han var visserligen en blyg häst men ovanligt fin. Vi gick åt olika hål och jag gick hem och la mig.

Skönt att det var helg. Jag sträckte på mig som en belåten katt och kikade ut i fönstret. Vitsipporna hade redan blommat över men nu började syrenerna bli stora och fina.

Jag tog på mig gårdagens kläder. Dom fick duga idag också. Jag slog på datorn och kollade lite Mail. Det var från Mia. Jag läste

Tara! Jag tänkte att du och Vendela skulle få rida Dennis i sommar.

Jag har fullt upp med Sandy så det skulle vara tacksamt.

Vad tur! Jag hade inte behövt fråga om Vendela fick sköta och rida Dennis för det hade Mia redan erbjudit  henne. Så jag svarade

Okej det gör vi så gärna!

Vi kommer i dag också!

Sen stängde jag av datorn och gick till bussen. Där möttes jag av Vendela som också skulle åka till stallet. Vi var ganska tysta men när vi hoppade på bussen pladdrade vi på som vanligt. Tillslut så stannade bussen och vi hoppade av.

-      Det här är sista dagen vi får rida på Honey, Sa jag

-      Ja det är verkligen sorligt, instämde Vendela

I stället för att slösa tid så tog vi in Honey från hagen och började ryckta honom. Det tog lång tid att få bort alla hans smutsfläckar men till sist var det färdigt och jag satte på honom selen. Vi bestämmde oss för att rida långt, långt bort. Honey skrittade på och vi följde med. Han galopperade och gjorde allt rätt när vi sa till honom.

När vi var framme vid stallet igen fick han gå ut i hagen till Dennis och vi åkte hem. När vi var hemma passade vi på att hälsa på hos Sijok och Brandur.

Jag gav Brandur ett äpple. Men helt plötsligt såg jag Anita.

-      Hej tjejer, Jag vill inte att ni ska sköta om Sijok för det ska jag göra själv, Sa Anita snobbigt.

-      Okej men då vet vi, Sa Vendela.

Vi gick snopna därifrån. Sällan vuxna kan dom inte dela med sig av sina hästar?

Allt var värdelöst. Mia hade ett föl och hon hade Dennis. Anita hade tvåhästar och min och Vendelas älskling Honey skulle åka imorgon. Ja livet var verkligen orättvist.

Domedagen var inne. Idag skulle Honey åka. Jag åkte till stallet tidigt. Mia hade skickat ett sms och sakt att Honeys ägare skulle eventuellt komma vid 2-4 tiden så jag tyckte det var bäst att åka dit halv två. När jag kom dit såg jag Honey och Dennis stå och beta i deras nya hage. Jag smällde igen bildörren med en smäll och rusade under staketet rakt fram till Honey och slog armarna om hans lilla hals.

-      Min älskade Honey. Hur ska jag kunna leva utan dig, Snyftade jag sorgset.

Honey svarade genom att börja bita i min dragkedja och se så där olyckligt på mig som bara hästar kan göra. Jag satt och gullade med honom en timme. Det spelade ingen roll. Jag var helt tvungen att ta vara på den sista tiden jag hade med honom. Efter ett tag reste jag mig motvilligt och tog in honom i stallet där jag ryktade honom grundligt och smugglade ut lite havre och gav honom en näve. Klockan segade sig fram. Den visade halv fyra och inte Mia eller Vendela hade dykt upp ännu. Vendela var borta och skulle komma hem till fyra och Honey kunde åka vilken sekund som hälst. Mia hade faktisk sakt att ägaren kunde komma mellan 2-4 så nu börja jag känna mig en aning iriterad. Jag hörde en bildörr smällas igen och Vendela rusade in i stallet.

-      Han har väl inte åkt än? Skrek hon

Men så såg hon Honey och slängde sig runt hans hals.

Jag tittade på henne och suckade.

-      Vad bra att du hann hit i tid, Sa jag

  Medans sneglade jag på klockan och den var kvart i fyra.

Mia gläntade på stalldörren och tittade in.

-      Stina är snart här och hämtar Honey, meddelade hon medlidande.

 

Vi släppte in Honey i hans box och satt där tillsammans med honom och småpratade.  Då hörde vi en bil sladda in på gårdsplanen och Mia kom med ett grimskaft och tog Honey ifrån oss. Vi släpade oss med med sänkta huvuden.

Stina var väldigt trevlig och tyckte att vi hade gjort ett bra jobb med Honey och sa att han hade fått fin och blank päls.

Vi gav Honey en sista klapp och boxdörren stängdes.

Hejdå tjejer! Ropade Stina och stängde bildörren.

 Vi lyckades muttra ett ”Hejdå”

Honey gnäggade en sista hög gnäggning innan dom åkte iväg. Jag och Vendela stod där med hängande armar och gick upp mot höloftet för att vara i fred. När vi kom dit slänge jag mer ner i höet och började stört gråta.

-      Jag fattar inte att han har åkt, Snyftade Vendela och var alldeles rödgråten.

Jag kunde inte svara. Jag var alldels för ledsen. Det kändes som jag aldrig skulle bli glad något mer. Åt helvete med ridningen tänkte jag och snyftade högt.  Bredvid mig hörde jag Vendela grina och hon reste sig plötsligt upp.

-      Vi kanske ska gå ner och åka hem? Sa hon

-      Jag ringer mamma så får hon hämta oss, Svarade jag snyftande

Det blev ett kort samtal och när mamma kom så sa hon inte så mycket utan bara tittade medlidande på oss.

Det hade gått en lång jobbig vecka sen Honey åkte. Sandy hade redan kommit till Mia. Hon var väldigt söt men hon kommer aldrig ersätta Honey. Det var skolavslutning och Regina hade sovit hos mig kvällen innan så vi kunde fixa oss till skolavslutningen. Vädret var uselt och det duggregnade lite. Vi gjorde hårinpackning och sminkade oss. Jag hade fullt upp med att försöka ta på så lite mascara som möjligt medans Regina Krusade håret.

I kyrkan var det trångt och rektorn höll ett långt trist tal. Jag sneglade på mina klasskompisar och de såg ut att ha lika tråkigt som jag. Rektorn pratade äntligen klart och sen var det några elever som skulle uppträda, jag lyssnade halvt. Sen var det äntligen sommarlov. Jag Regina, Evelina och några till knäppte lite kort och sen gick vi hem.

Första dagen på sommarlovet. Jag sträckte mig belåtet i min säng. Utanför fönstret lyste solen och himlen var alldeles blå. I dag skulle jag också rida Dennis. Jag hoppade upp ur sängen och gick ut till köket där jag bredde några mackor och gick ut till trädgården där jag satte mig i en av solstolarna. Jag hittade gårdagens tidning på utomhusbordet och började läsa lite i den.” Hästtävling” löd rubriken. Det fångade mitt intresse genast och jag började läsa.

Hästtävling

Nu har vi på Rosendal gård i Värmland en tävling.

Priset är en Häst (gratis att vara med)

Det du ska göra är att svara på de här frågorna och skriva en slogan med 15 ord varför just du älskar hästar.

Vad är en halvhalt?

Hur botar man hovsjukdommen MUGG?

När kan man börja rida in en häst?

Skicka in ditt svar senast den 31 Augusti 2009.

OBS! om du är under 18 år behövs målsmans underteckning.

En häst tävling! Det verkade ju perfekt. ”Om man skickade in kupongen med alla svar och allt så skulle man få ett brev hem om man hade kommit bland de tjugo bästa och då skulle ett kontrakt komma”, läste jag. Jag tryckte i mig resten av mackan och tog tidningen med mig till rummet . I en slarvig hög på golvet låg mina ridkläder och jag tog på mig dem och cyklade till stallet. Hästarna stod i hagen och betade. Jag parkerade cykeln in till stallväggen och gick in i stallet. Där var det mörkt så jag ställde mig på tårna och knäppte på lyset. En råtta kilade förbi strax intill mina fötter och jag skrek till. Fort tog jag greppen och hoppa på tå in i Dennis box och börja mocka. När jag var klar tog jag Sandys box. Sen fyllde jag på med nytt spån och fyllde vatten hinkarna med mycket vatten.  Jag tog in Dennis och ställde han i stallgången.

-      Fin häst, Sa jag och smekte Dennis över halsen.

Jag tog fram borstarna och gjorde han väldigt fin och tillsist flätade jag manen på honom.  Det ska bli en perfekt ritt.

Jag sadlar och tränsar sen leder jag ut honom till stallplanen. Där jag spänner sadeljorden ett extra hål innan jag sätter mig upp. Dennis börjar genast skritta innan jag har satt mig till rätta i sadeln så jag är tvungen att dra lite i tyglarna så att han stannar. Äntligen tar jag fötterna i stigbyglarna och smackar i gång honom. Vi tar vägen över ängen. Fåglarna kvittrar och solen lyser på. Det finns en perfekt skogsväg att rida in i så jag svänger åt höger in på en liten stig. Jag börjar trava och rider förbi några hus där några tonåringar sitter och fikar och kollar häpet på mig och Dennis.

Hej! Säger jag käckt

Hej! Svarar dem tillbaka förvånade.

Jag ler inombords och skänklar på Dennis i galopp och försvinner runt nästa krök. Det är så härligt att jag äntligen får rida ut själv på en stor häst. Och inte alla andra. Nu är det äntligen jag och ingen annan. Dennis börjar flåsa och jag saktar av till trav. När vi är hemma i stallet igen så sadlar och tränsar jag av honom. Han saknar nog sina  hästkompisar så jag skyndar mig att borsta och släpper sedan ut honom i hagen. Jag orkar inte cykla hem så jag ringer pappa så får han komma och hämta mig. I stället för att vänta i stallet så går jag upp till hagen och ställer mig vid grinden med några morotsbitar i näven.

-      Sandy Dennis! Ropar jag högt.

Hästarna frustar och sätter av i galopp mot mig. Jag skrattar.

-      Ptro! Ropar jag. Akta så att ni inte galopperar in i grinden.

Sally och Dennis stannar precis vid mig och tar några morotsbitar i min hand.

Tara! Ropar pappa. Jag är här nu.

Jag tittar bakåt och mycket riktigt står han där och väntar på mig vid parkeringen. Jag hörde inte honom ens. Men det är nog inte så konstigt när man har så vackra hästar som galopperar runt och leker är det svårt att koncentrera sig på något annat.  Jag sätter mig i bilen och tänker belåtet. Det här kommer bli en härlig sommar.


Ferrari

Farsan körde ferrari i dag.

Denna;)




mina betyg

Jag tänkte visa mina betyg som jag fick i åttan:)
Engelska: G
Hemkunskap: VG
Idrott och hälsa: VG
Matematik: VG
Spanska: VG
Musik: G
Biologi: VG
Fysik: VG
Kemi: VG
Geografi: VG
Historia: VG
Religionkunskap: VG
Samhällskunskap: VG
Slöjd: G
Svenska: MVG
Teknik: VG
Förstår inte varför jag fick G i musik när jag gjorde ALLT man skulle-.- och inte heller  i slöjden, jag som var så duktigt-.- dumma lärare. Dom dömmer fel! :@

tråkigt

sitter på rummet vid datan såklart och har tråkigt. Har ingen aning när Tobbe och Patrik skulle komma. Pallar inte vänta. Vanessa var såkalrt upptagen så henne kan jag inte vara med suuuck.. Vill inte vara här hemma heller för det är tråkigt och så bor djävulen själv här-.-'

whis me luck.

/saaaaaaaaara............


får något fel på blogg.se ibland

seriöst! ibland går det inte att ladda upp bilder. Hade planerat ett fett bra inlägg men det skulle vara trisst utan bilder så nu publicerade jag det inte PGA det inte gick att ladda upp bilder.. Suck.
Kanske är bara JPG som fungerar?? får skicka ett klagomejl till blogg.se och klaga! det här ska dom korvarna inte komma undan med!:)

Sitter och kollar på dinseychannel nu. Det är "när klockan ringer" haha sämst jue. men har inget annat att gö.

I morgon kommer Patrik och Tobbe:D wiie ÄNTLIGEN, Inte träffat Patrik sen i julas ju. Men sen ska jag Danne tobbe och patrik åka till sundsvall på lördag och kolla på när pappa kör ferrari. nice det.

ni får ha det gött.

sleep well:)

/sara


Hejhej

Det är inte fint väder just nu. Ska ringa Chrille och Lovisa hade jag tänkt. blir att packa och sen på fredag kommer brorsan!:D wie!
Kollar just nu på hoogan knows best. Älska programmet.
besök min och nessas bdb @trolltrassel och kommentera bilderna.
Om du vill besöka så kommentera blogginlägget så får du ett gästlösen ;)

/Sara

Hej Hej!


Besök min och Vanessas bdb @trolltrassel. Om du vill ha gästlösen så Kommentera!


Denna vecka!



( Hoppas ni ser vad det står;) )

Bullen är borta

Idag så väckte Vanessa mig kl 11 och sa att bullen skulle åka om en timme. Så jag gjorde mig klar på typ 10 minuter, och fick vänta yttligare 15 minuter på att Vanessa skulle komma och hämta mig..
I stallet så pysslade vi om bullen och han fick en tårta som jag hade gjort. Jojjo fick också smaka en bit. Sen så gjorde jag och vanessa en havreröra som han också fick äta + hö när vi ryktade honom. Den sista kvarten så packade vi lite saker.  Sen stod vi i bullens box och kramade honom och Emmas familj packade ihop sakerna. ( dom kom halv 2) Bullen fick ett äpple och en sista klapp innan dom gick iväg med honom till transporten. Vi sa hejdå och gick tillbaka till stallet, pratade lite med Therese och packade våra saker och drog hem..
:( Bullen du Derius och Hubbe har en varsin del av mitt hjärta<3.


MVG tjalalalala MVG Tjalalalalalalaaaa!

Jag och 3 kompisar fick MVG på våran uppsats om "resan genom norden" grymt nöjd. Ville bara säga det. Puss..


Empire state of mind.

Låten ( rubriken) är grym! I dag är det tydligen min sista bullen dag. Kommer inte vara där så länge-.-.
Får dela på MIN torsdag *suck* Blir en videoblogg tänkte jag ;)
Hittade inte kameran, eller jo nu såg jag den men har inga batterier :(
pictures of you picturse of me......... blablablabla sjunger jag nu!:)) great.

se you later alligator!


Tyckte kusin var fin så printade bilden;) "Linda"

Lekte lite på Picnik :)






/Sara (;

7 juni 2010

Höll på att skriva rubriken för typ 10 sekunder sedan, Höll på att skriva 7 juni 2009!:O dumma mig!
Haha, Var med många i klassen vid SJ idag och lekte lite simpla lekar, fikade och några badade. Inte jag. För kallt ju! vill inte bli sjuk nu innan sommarlovet. I lördags var jag och Lovisa och shoppade i gävle. Jag köpte

En " Carlifornia tröjja"

Visibly Clear, finn medel. GRYMT rekomenderas verkligen.

och ett paket med guldiga hårspännen.. xD

 Vart inte så mycket men har bestämt mig för att försöka komma i väg till Stockholm den 21 juni. Men det får jag säkert inte.. Känner ett starkt sug nu för att börja spela the sims 2 igen! ska nog börja nörda det igen tror jag xD

JUSTE glömde säga att Jag Patricia, Vendela och Sandra fick MVG på våran uppsats om " resan genom norden"
/Sara


Var med och vinn!

Vinn biljetter till twilight-events i stockholm den 21 juni.

http://twilightworld.blogg.se/2010/june/tavling.html?_tmp=48f66b6c33a0776624e06614f0b8a86b8db7712e

-.-'

Jag är så jävla iriterad! nu ska mina föräldrar åka till Turkiet och slösa på resekassan som vi skulle ha till Thailand. Jag får följa med om jag vill men det vill jag inte för det blir tråkigt om jag ska åka med dom! Min bror får inte följa med för det blir för dyrt.. suck! låna pengar av banken då? Det är så orättvist jag får inte ens bo hemma utan tvingas bo hos rop eller farmor och farfar. Inte för att jag har något emot det, men jag är upptagen och ska rida hela sommaren! Dom får åka utomlands men jag får inte ens åka till stockholm och se TAYLOR LAUTNER som jag har suktat efter sen juli förra året.:@
/Sara


=(

Ska snart dra till skolan. Det är hemkunskap!:( suck.. Ska till bullen sen när jag kommer hem. Får se om Vanessa hänkar på :)

/Sara


Bilden är klockren iallfall:) observera att det är jag som ser ut som
en galning;)

Aja

I dag eller vid den här tiden hade jag planerat att åka till stockholm för att stå i kö till biljetterna för att få se Kristen och Taylor. Kommer vara ledsen ett tag framöver. Nu får jag ju vänta 3 år innan jag får se Taylor! ÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! *ARG*

Har inte gjort engelska läxan heller av privata själv xD..



OBS har inte svart hår, har ljusbrunt men ser ut så på bilden;)





<3

Taylor<3

Taylor och Kristen ska komma till sverige, stockholm. Men jag får inte åka dit för jag är bara 15 år blablablabla.. MORR! blir så himla iriterad. Va fan! kom igen! Skit samma jag åker ändå med eller utan biljett. NU är klockan 07:44. Ska gå om ca 6 minuter så jag tänkte försöka uppdatera bloggen lite snabbt.  Gick upp 05:53 i  morse och mötte Rosina vid busskuren lite efter 6. Vi sprang till Mohed och tillbaka. Vansinigt. Var asjobbigt. men vad gör man inte för att få en bra kondition;) Nä nu måste jag kila.
/Sara



RSS 2.0