Blåbärs muffins :D

Goda stora amerikanska muffins med bär. Farinsocker gör muffinsarna lite ljusbruna, ger god smak och är nyttigare än vanligt socker. I mina muffins använde jag mig av skogsbärsblandning från affärens frysdisk och det blev riktigt gott.

Klocka Tid: 35 minuter varav 20 min i ugnen

Muffins 12 st stora

Du behöver:

  • 125 g smör eller margarin
  • 2 ½ dl farinsocker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl färska eller tinade frysta bär, t.ex. blåbär, hallon, skogsbär

Gör så här:

Mät upp smöret och lägg det i rumstemperatur så blir det lättare att blanda med sockret sen.


Smörj en muffinsplåt eller ställ upp 12 st stora pappersformar för muffins på en plåt.


Du kan använda elvisp för att göra dessa muffins så går det snabbt.


Rör smör och socker till en jämn smet.

Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker, bakpulver och salt och rör ihop.

Rör i vetemjölet. Kör försiktigt med elvispen och sluta om det blir för tungkört och tillsätt mjölken.

Tillsätt mjölken och rör till en jämn smet. Det är viktigt att sluta röra/köra med elvisp så fort smeten är jämn så att man inte rör/kör för länge.


Sluta använda elvisp och vänd ner bären med en sked och rör runt lite grann.


Klicka ut smeten i muffinsformarna så att de blir fyllda till ca tre fjärdedelar.

Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter i 200 grader.


Låt svalna. Ät och njut!


Smeten till blåbärsmuffins

Så här ser smeten ut efter att man vänt ner bären.


Kommentarer
Postat av: Hannah

ooooooh, verkar väldigt gott! =)

2009-02-01 @ 18:28:07
URL: http://hanniepannie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0